Három elektromos autóval bővült a Somogy Megyei Kormányhivatal flottája

Három db Volkswagen Golf típusú elektromos személygépkocsival gyarapodott a Somogy Megyei Kormányhivatal járműflottája. Az autókkal a kormányhivatal munkatársai a megye egész területén közlekedni fognak.

A kaposvári átadó ünnepségen beszédet mondott Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Borhi Zsombor Kaposvár Megyei Jogú város alpolgármestere, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ünnepségen elhangzott: a Somogy Megyei Kormányhivatal gépjárműflottája 140 gépkocsiból áll, átlagéletkoruk 12 év, s az átlagos futásteljesítményük 251 ezer kilométer. A három elektromos autó a tervek szerint csak a kezdet: még az idén növelni kívánják az e-gépkocsik számát.

Az elektromos autók slusszkulcsait Neszményi Zsolt kormánymegbízott vette át Ugron Gáspár Gábor ügyvezető igazgatótól. A gépkocsikat az ünnepséget követően a meghívott vendégekkel együtt ki is próbáltak.

A kormány célja, hogy az elektromos járművek aránya a központi költségvetési szervek és az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok által használt személygépjármű flottában 2030-ra elérje a 30%-os arányt. Ennek érdekében az e-Mobi 2017-ben kormányzati elektromos gépjármű flotta projektet indított. A Somogy Megyei Kormányhivatal is ennek a programnak a keretében kapta használatba az elektromos személygépkocsikat.

 

(e-Mobi – kaposvarmost.hu)

2018-03-29T00:00:00Naptárhoz adás 2018-03-29 00:00:00 2018-03-29 00:00:00 Három elektromos autóval bővült a Somogy Megyei Kormányhivatal flottája <p><span><span><strong>Három db Volkswagen Golf típusú elektromos személygépkocsival gyarapodott a Somogy Megyei Kormányhivatal járműflottája. Az autókkal a kormányhivatal munkatársai a megye egész területén közlekedni fognak.</strong></span></span></p> 7400 Kaposvár, Nagy Imre Tér 1 E-mobi.hu not@integralvision.hu UTC public

Nagy Imre Tér 1
Kaposvár 7400
Magyarország

Átadták a tiszafüredi elektromos töltőállomást

Már a Tisza-tónál is elektromos töltőállomás várja az e-autósokat. Mostantól elektromos autóval is körbejárható a Tisza-tó.

Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. által telepített e-töltő átadásán beszédet mondott dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi ügyvezető igazgatója. Kiemelte: Tiszafüreden adják át a megyében az egyik első köztéri elektromos töltőállomást. „Célunk, hogy elektromos autóval bejárhatóvá tegyük Magyarországot” – fogalmazott.

Ujvári Imre polgármester kijelentette: ezzel a lépéssel a város felkerült a hazai elektromobilitás térképére.

 

(e-Mobi – szoljon.hu)

2018-03-28T00:00:00Naptárhoz adás 2018-03-28 00:00:00 2018-03-28 00:00:00 Átadták a tiszafüredi elektromos töltőállomást <p><span><span><strong>Már a Tisza-tónál is elektromos töltőállomás várja az e-autósokat. Mostantól elektromos autóval is körbejárható a Tisza-tó.</strong></span></span></p> 5350 Tiszafüred, Poroszlói út 2 E-mobi.hu not@integralvision.hu UTC public

Poroszlói út 2
Tiszafüred 5350
Magyarország

Megnyitotta kapuit az Elektromobilitás Látogatóközpont a Millenárison

A mai naptól izgalmas helyszín várja mindazokat, akik szeretnének többet megtudni az elektromos autózásról, az elektromos közösségi közlekedésről, a jövő okos város megoldásairól és az elkövetkező évtizedeinket meghatározó új technológiákról. Budapesten, a Millenáris „B” épületében kapott helyet az ország első olyan állandó helyszínen üzemelő kiállítótere, amely az elektromobilitásról szól.

A maga nemében egyedülálló Elektromobilitás Látogatóközpont egy modern, 21. századi bemutatóterem, amely naprakész technológiai és piaci információkkal, látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segíti az elektromos autó használattal kapcsolatos pozitív szemléletformálást. A Látogatóközpontot a Nemzetgazdasági Minisztérium és az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. hozta létre.

 Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntő beszédében kiemelte: az a cél, hogy sok fiatal és felnőtt, aki érdeklődik az elektromobilitás iránt, ellátogasson ide és úgy szerezzen új ismereteket, hogy közben élménnyel is gazdagodik.

 A Látogatóközpontot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg. A tárcavezető az eseményen elmondta: a járműgyártás jövője kétség kívül az elektromos járművek gyártásában, az elektromobilitásban, az automatizált, autonóm vezetési rendszerekben, illetve az ezek térnyerését elősegítő fejlesztésekben rejlik. Kiemelte: Magyarország fontos szerepet kíván betölteni a modern elektromos és önvezető járművek fejlesztésében, ez elsőrendű gazdasági érdekünk.

 A megnyitó ünnepségen bejelentették az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. elektromobilitás nagyköveti programjának elindítását, melynek célja az elektromos közlekedés népszerűsítése, minél szélesebb körben való megismertetése. Az első két elektromobilitás nagykövet Zsédenyi Adrienn, Zséda énekesnő, valamint Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, akik Varga Mihálytól vették át az elektromobilitás nagyköveti okleveleket.

A több, mint 200 négyzetméteres látogatóközpont nagyobb termében az érdeklődők megismerkedhetnek az elektromos autó, az elektromos robogó és az e-töltők felépítésével, működésével. Lehetőségük nyílik kipróbálni a könnyű elektromos járműveket, egy Formula-E versenyautó szimulátort, megismerhetik az intelligens városi megoldásokat, valamint az úgynevezett okos otthon és V2G technológiát. A teremben számos edukációs tartalommal ellátott interaktív felület várja a fiatalabb és idősebb korosztályt, többek között az elektromos autók történetéről, működési elvükről, előnyeikről, vagy épp az elektromos autóhasználathoz kapcsolódó nemzetközi trendekről, előrejelzésekről.

 A kisebb terem úgy lett kialakítva, hogy abban látogatócsoportok, iskolai osztályok számára rendhagyó tanítási órákat, előadásokat is meg lehessen tartani. Az élményt robotok, VR szemüvegek, szimulátorok, önjáró kisautók, fizikai jelenségeket bemutató installációk, energiatárolást bemutató interaktív tábla teszi teljessé.

 A Látogatóközpont hétfői napokon 14.00-18.00 között, a hét többi napján 10.00-18.00 óra között lesz nyitva és díjmentesen látogatható.

 

A képeket az NGM készítette.

E-autók a Baranya Megyei Kormányhivatal szolgálatában

2018 már. 26.

Két db Volkswagen Golf típusú elektromos személygépkocsival bővült a Baranya Megyei Kormányhivatal járműflottája. Az autókkal a kormányhivatal a belső postai feladatokat fogja elvégezni Pécsett és Baranyában.

A pécsi kormányhivatali épületeken energetikai fejlesztéseket hajtottak végre, melynek eredményeként többek között napelemekkel szerelték fel azokat. Az energetikai megújulás részeként került Pécsre a két db e-autó is, amelyeket Dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adott át Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja részére. A járművek akkumulátorait a tervek szerint a székházra telepített napelemek segítségével töltik majd.

A kormány célja, hogy az elektromos járművek aránya a központi költségvetési szervek és az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok által használt személygépjármű flottában 2030-ra elérje a 30%-os arányt. Ennek érdekében az e-Mobi 2017-ben kormányzati elektromos gépjármű flotta projektet indított. A Baranya Megyei Kormányhivatal is ennek a programnak a keretében kapta használatba az elektromos személygépkocsikat.

(e-Mobi – pecsma.hu)

EV GreenTech elekromobilitási kiállítás az Automobil és Tuning Show-n

2018 már. 23.

Az elektromobilitásról szólt a 2018. évi Automobil és Tuning Show EV GreenTech szekciója, amely az e-Mobi-val közös szervezésben valósult meg.

A Hungexpo „G” pavilonjában megrendezett EV GreenTech elekromobilitási kiállítás fő célja az e-mobilitás társadalmasítása, a technika megismertetése, valamint a környezettudatos gondolkodás és szemléletváltás elősegítése volt. Az EV GreenTech az 1800-as évektől, azaz a kezdetektől vezette végig
a látogatókat az elektromobilitás történetén. Az érdeklődők megismerhették a legújabb elektromos modelleket, továbbá azt, hogyan változik az autózás és a mobilitás összetett rendszere. Megismerkedhettek továbbá a gyártók által kínált komplex termékekkel, az elérhető szolgáltatásokkal, igénybevehető támogatásokkal, valamint azokkal a kormányzati intézkedésekkel és fejlesztésekkel, melyek elősegítik az elektomobilitás magyarországi elterjedését. Az e-Mobi önálló standdal is jelen volt a kiállításon; munkatársaink tájékoztatást adtak Társaságunk tevékenységéről, a jelenleg elérhető pályázati lehetőségekről és az e-autózás előnyeiről.

(e-Mobi – amts.hu)

Elektromos autó a Debreceni Szakképzési Centrumnak

2018 már. 22.

Egy db Volkswagen Golf típusú elektromos autóval gazdagodott a Debreceni Szakképzési Centrum: a gépkocsit Dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át az intézmény főigazgatója, Tirpák Zsolt részére.

A Szakképzési Centrum tervei szerint oktatási és szemléletformálási célokra egyaránt használja majd az e-gépkocsit. Az autószerelő, autóelektronikai műszerész, autótechnikus és mechatronikai technikus szakmákat tanuló diákok lehetőséget kapnak arra, hogy az órák keretén belül tanulmányozzák a jármű innovatív megoldásait. Az autó töltését az intézmény a központi épület napenergián alapuló energiaforrásával kívánja megoldani.

A kormány célja, hogy az elektromos járművek aránya a központi költségvetési szervek és az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok által használt személygépjármű flottában 2030-ra elérje a 30%-os arányt. Ennek érdekében az e-Mobi 2017-ben kormányzati elektromos gépjármű flotta projektet indított. A Debreceni Szakképzési Centrum is ennek a programnak a keretében kapta használatba az elektromos személygépkocsit.

(e-Mobi – dszc.hu)