2018 okt. 25.

ITM: újra lehet pályázni az elektromos autók vásárlásának támogatására
 

Budapest, 2018. október 25., csütörtök (MTI) - Újra lehet pályázni az elektromos gépjármű beszerzések támogatására, a programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból - jelentette be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Millenáris Park Elektromobilitás Látogatóközpontban.

Elmondta: a magánszemélyek, gazdasági társaságok, önkormányzatok október 29-én 8 órától adhatják be a pályázatot a vissza nem térítendő támogatásra a  https://palyazat.e-mobi.hu/ honlapon.
Felidézte, hogy a kormány 2016 októberben hirdette meg először az elektromos autók vásárlására a támogatást, az elmúlt két évben 1200 pályázatot nyújtottak be 1600 tisztán elektromos hajtású jármű vásárlásának a támogatására. 2018 szeptember 30-áig 1,129 milliárd forint támogatást fizettek ki 781 autóra.
Az államtitkár elmondta, a korábbi 2 milliárd forint keretet a kormány 300 millió forinttal megemelte, ehhez jön a most megnyíló 3 milliárd forintos keret.
Weingartner Balázs hangsúlyozta, a program sikeres, amit mutat az is, hogy a régióban jelenleg Magyarországon értékesítik a legtöbb elektromos járművet, jelenleg több mint 8000 zöld rendszámú jármű közlekedik a magyar utakon.
A megnyíló pályázatban is a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forint támogatást lehet kérni, változás a korábbi kiíráshoz képest, hogy a 15 millió forint maximális bruttó vételárat 20 millió forintra emelték.  
A jövőben is a kereskedővel számolják el a támogatást, aki a korábbi gyakorlattal szemben előleget is kérhet - tette hozzá.
Az államtitkár szerint a pályázat is hozzájárul ahhoz, hogy a környezetkímélő járművek elterjedjenek Magyarországon.
A kormány számára fontos, hogy olyan programokkal támogassa a családokat, amelyeknek köszönhetően nemcsak az anyagi terheik csökkennek, hanem alacsonyabb lesz a környezetszennyezés is - mondta az államtitkár.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tájékoztatás! 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. által lebonyolított, az „Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása” (GZR-D-Ö-2018) című pályázat kiírás az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére egyszerűsített feltételrendszerrel és pályázati tartalommal indul újra.

A támogatást magánszemélyek és jogi személyek részére tisztán elektromos személygépkocsik, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik és/vagy L7e-CU kategóriájú áruszállításra tervezett nehéz emelt teljesítményű kvadok vásárlásához lehet felhasználni.

pályázatok benyújtására 2018. október 29. 08:01 perctől van lehetőség a https://palyazat.e-mobi.hu/ pályázati portálon keresztül.

Támogatás mértéke: bruttó eladási ár 21 %-a (legfeljebb 1,5 M Ft)

A támogatás csak a 20 millió Ft bruttó vételárat meg nem haladó gépjárművekre igényelhető.

A hatályos pályázati kiírás és útmutató az alábbi linkre kattintva érhető el! 

(A „Regisztrált kereskedők listájának” feltöltése folyamatban van. A lista a pályázati portálon, www.palyazat.e-mobi.hu keresztül lesz elérhető.)

Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén forduljanak munkatársainkhoz az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám:

+36-1-265–5029
(2 -es és 4-es gomb kiválasztásával)

Telefonos ügyfélszolgálati idő:

Hétfő - Péntek: 10.00 -14.00

e-mail cím:

info@e-mobi.hu