Edukációs Program

Kedves Érdeklődők!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, arról, hogy az Elektromobilitás Látogatóközponttal kapcsolatos feladatokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézménye, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. látja el 2019. április 1-től. A Látogatóközpont a megszokott helyen - a Millenáris B épületében - és nyitvatartási időben várja az érdeklődőket. 

Üdvözlettel:
e-Mobi

 
 

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, arról, hogy 2018 áprilisában megnyitotta kapuit az ország első olyan állandó helyszínen üzemelő kiállítótere, amely az elektromobilitásról szól. A Látogatóközpontot a Nemzetgazdasági Minisztérium és az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. hozta létre.

Az elektromobilitás hazai elterjedését célzó kormányzati feladatok végrehajtása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére alapított e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. kiemelt feladata az elektromobilitás széleskörű társadalmi edukációja.

Az interaktív helyszín célja, hogy a felnövekvő generáció és a felnőtt érdeklődők egyaránt betekintést nyerhessenek az elektromobilitás világába s látogatásuk során még élménnyekkel is gazdagodjanak.

A Látogatóközpontot mindazoknak ajánljuk, akik szeretnének többet megtudni az elektromos autózásról, az elektromos közösségi közlekedésről, a jövő okos város megoldásairól és az elkövetkező évtizedeinket meghatározó új technológiákról.

A maga nemében egyedülálló Elektromobilitás Látogatóközpont egy modern, 21. századi bemutatóterem, amely naprakész technológiai és piaci információkkal, látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segíti az elektromos autó használattal kapcsolatos pozitív szemléletformálást.

A több, mint 200 négyzetméteres Elektromobilitás Látogatóközpont nagyobb termében az érdeklődők megismerkedhetnek az elektromos autó, az elektromos robogó és az e-töltők felépítésével, működésével. Lehetőségük nyílik kipróbálni egy Formula-E versenyautó szimulátort, megismerhetik az intelligens városi megoldásokat, valamint az úgynevezett okos otthon és V2G technológiát. A teremben számos edukációs tartalommal ellátott interaktív felület várja a fiatalabb és idősebb korosztályt, többek között az elektromos autók történetéről, működési elvükről, előnyeikről, vagy épp az elektromos autóhasználathoz kapcsolódó nemzetközi trendekről, előrejelzésekről.

A kisebb terem úgy lett kialakítva, hogy abban látogatócsoportok, iskolai osztályok számára rendhagyó tanítási órákat, előadásokat is meg lehessen tartani. Az élményt, VR szemüvegek, szimulátorok, energiatárolást bemutató interaktív tábla teszi teljessé.

Szívesen fogadunk iskolai csoportokat, nemcsak a kiállítás megtekintése és eszközök kipróbálása, megismerése céljából, de szervezetten előre leegyeztetett időpontban és többféle témában előadás megtartására is van lehetőség. Interaktív előadásainkat PPT diákkal színesítjük, valamint egyes órák során különféle látványos kísérletek elvégzésével tesszük igazán maradandóvá az ide látogatók számára az elektromobilitás világát.

A Látogatóközpont kiállító tere hétfői napokon 14.00-18.00 között, a hét többi napján 10.00-18.00 óra között nyitva tart és díjmentesen látogatható, Budapesten a Millenáris „B” épületében.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket az elektromobilitásról szóló edukációs programunkkal és úgy látják, hogy beilleszthető Intézményük tantervébe, akkor tisztelettel várjuk visszajelzésüket az alábbi elérhetőségek bármelyikén.

Üdvözlettel,

e-Mobi csapata

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.