Három db Volkswagen Golf típusú elektromos személygépkocsival gyarapodott a Somogy Megyei Kormányhivatal járműflottája. Az autókkal a kormányhivatal munkatársai a megye egész területén közlekedni fognak.

A kaposvári átadó ünnepségen beszédet mondott Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Borhi Zsombor Kaposvár Megyei Jogú város alpolgármestere, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ünnepségen elhangzott: a Somogy Megyei Kormányhivatal gépjárműflottája 140 gépkocsiból áll, átlagéletkoruk 12 év, s az átlagos futásteljesítményük 251 ezer kilométer. A három elektromos autó a tervek szerint csak a kezdet: még az idén növelni kívánják az e-gépkocsik számát.

Az elektromos autók slusszkulcsait Neszményi Zsolt kormánymegbízott vette át Ugron Gáspár Gábor ügyvezető igazgatótól. A gépkocsikat az ünnepséget követően a meghívott vendégekkel együtt ki is próbáltak.

A kormány célja, hogy az elektromos járművek aránya a központi költségvetési szervek és az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok által használt személygépjármű flottában 2030-ra elérje a 30%-os arányt. Ennek érdekében az e-Mobi 2017-ben kormányzati elektromos gépjármű flotta projektet indított. A Somogy Megyei Kormányhivatal is ennek a programnak a keretében kapta használatba az elektromos személygépkocsikat.

 

(e-Mobi – kaposvarmost.hu)

2018. már. 29 -
Naptárhoz adás 2018-03-29 00:00:00 2018-03-29 00:00:00 Három elektromos autóval bővült a Somogy Megyei Kormányhivatal flottája <p><span><span><strong>Három db Volkswagen Golf típusú elektromos személygépkocsival gyarapodott a Somogy Megyei Kormányhivatal járműflottája. Az autókkal a kormányhivatal munkatársai a megye egész területén közlekedni fognak.</strong></span></span></p> 7400 Kaposvár, Nagy Imre Tér 1 E-mobi.hu info@e-mobi.hu UTC public
Nagy Imre Tér 1
Kaposvár, 7400
Térkép megtekintése