2018 már. 22.

Egy db Volkswagen Golf típusú elektromos autóval gazdagodott a Debreceni Szakképzési Centrum: a gépkocsit Dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át az intézmény főigazgatója, Tirpák Zsolt részére.

A Szakképzési Centrum tervei szerint oktatási és szemléletformálási célokra egyaránt használja majd az e-gépkocsit. Az autószerelő, autóelektronikai műszerész, autótechnikus és mechatronikai technikus szakmákat tanuló diákok lehetőséget kapnak arra, hogy az órák keretén belül tanulmányozzák a jármű innovatív megoldásait. Az autó töltését az intézmény a központi épület napenergián alapuló energiaforrásával kívánja megoldani.

A kormány célja, hogy az elektromos járművek aránya a központi költségvetési szervek és az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok által használt személygépjármű flottában 2030-ra elérje a 30%-os arányt. Ennek érdekében az e-Mobi 2017-ben kormányzati elektromos gépjármű flotta projektet indított. A Debreceni Szakképzési Centrum is ennek a programnak a keretében kapta használatba az elektromos személygépkocsit.

(e-Mobi – dszc.hu)