2018 már. 26.

Két db Volkswagen Golf típusú elektromos személygépkocsival bővült a Baranya Megyei Kormányhivatal járműflottája. Az autókkal a kormányhivatal a belső postai feladatokat fogja elvégezni Pécsett és Baranyában.

A pécsi kormányhivatali épületeken energetikai fejlesztéseket hajtottak végre, melynek eredményeként többek között napelemekkel szerelték fel azokat. Az energetikai megújulás részeként került Pécsre a két db e-autó is, amelyeket Dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adott át Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja részére. A járművek akkumulátorait a tervek szerint a székházra telepített napelemek segítségével töltik majd.

A kormány célja, hogy az elektromos járművek aránya a központi költségvetési szervek és az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok által használt személygépjármű flottában 2030-ra elérje a 30%-os arányt. Ennek érdekében az e-Mobi 2017-ben kormányzati elektromos gépjármű flotta projektet indított. A Baranya Megyei Kormányhivatal is ennek a programnak a keretében kapta használatba az elektromos személygépkocsikat.

(e-Mobi – pecsma.hu)