Pályázat önkormányzatok részére

8638198650_e6ca0f3b10_z.jpg

Megnyílt az Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére

2016-08-15 11:27:47

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató, elektromobilitási töltőinfrastruktúra kiépítésének támogatására vonatkozó pályázati felhívást tesz közzé helyi önkormányzatok (települési, megyei, fővárosi kerületi és Budapest Főváros Önkormányzata) számára.

A támogatás általános célja a közlekedésből származó üvegházhatású gázok emissziójának csökkentése és az ország Környezetkímélő gépkocsikkal történő átjárhatóságának megteremtése. A támogatás közvetlen célja az, hogy a töltőpontok a felhasználók mindennapi életteréhez a lehető legközelebb kerüljenek. A Környezetkímélő gépkocsik – a nemzetközi tapasztalatokból kiindulva – jellemzően városi használatban terjedtek el először, így indokolt a helyi önkormányzatok bevonása az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának kiépítéséről szóló 2014/94/EU irányelv szerinti országos töltőinfrastruktúra kiépítésébe, valamint az alacsony kibocsátású közlekedésre történő átállás ösztönzésébe.

A Támogató pályázatkezelési feladataira lebonyolító szervezetként az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. került kijelölésre. 

A Pályázati felhívás, a Pályázati útmutató és a Gyakran ismételt kérdések a megfelelő linkre kattintva letölthető.

Figyelem! Elérhetőek a Támogatási szerződés mellékletei tömörítve RAR formátumban vagy egyesével az alábbi linkekről:

A pályázat benyújtásához kitöltendő dokumentumok szerkeszthető formában az alábbi linkre kattintva tölthetők le:

tamogatasi_szerzodes_mellekletek.rar